Geschreven: dinsdag 03 februari 2015
Geschreven door Raphaël Janssen

Tweede druk Codex Nederlands-Limburgse Toponiemen

De tweede druk Codex Nederlands-Limburgse Toponiemen is beschikbaar.

Er zijn veel lovende reacties binnen gekomen op het boekwerk “Codex van Nederlands-Limburgse Toponiemen” door prof. dr. M.J.H.A. (Arthur) Schrijnemakers. Dit leidde er meteen toe dat de eerste druk binnen enkele dagen was uitverkocht. Dit heeft er toe geleid dat er inmiddels een tweede (en laatste) druk is verschenen.

Veel kranten (o.a. De Telegraaf) hebben er aandacht aan besteed en in veel historische magazines wordt gesproken over een unieke uitgave.

 

Bestellen van het boek kan (zolang de voorraad strekt) door uw N.A.W. gegevens en emailadres te sturen aan schuggeleen [AT] gmail [DOT] com onder gelijktijdige betaling van de kosten van het boek (€ 60,00 per stuk), vermeerderd met de eventuele verpakkings- en portokosten (€ 7,50). Bankrek. Iban: NL52RABO 0116023147 t.n.v. Schug Geleen.  op=op.

Ook is het mogelijk om het boek af te halen en af te rekenen bij de Heemkundevereniging Geleen. Hierover ontvangt u per email informatie. 

 

Enkele recente reacties:

Het boek in goede orde ontvangen, prachtig, wat een werk en werkelijk alles onderzocht en beschreven, hier zal ik veel plezier van hebben. Ik weet gewoon niet waar te beginnen zo interessant is het allemaal. 

Vanmiddag heb ik de bijbel van Schrijnemakers in goede orde ontvangen. Natuurlijk heb ik als leergierige, belangstellende lezer een snelle eerste inventarisatie gemaakt. Nu reeds durf ik enkele conclusies te stellen. Het boek is zeer verzorgd en mooi ingebonden. Inhoudelijk is dit boek lezenswaardig en de hooggeleerde heer Schrijnemakers heeft er zeer veel van zijn wetenschappelijke vaardigheden ingelegd en er een degelijk en lezenswaardig werk van gemaakt. Hij vermeldt zeer veel bronnen. Dat is prettig om eigen verdieping en verbreding van kennis mogelijk te maken. Met dank voor jullie inzet om een uitgave als deze te realiseren in het belang van het levend houden van de geschiedenis van Limburg.